Sk艂adniki:
- cienka kromka chleba,
- zolty ser,
- pomidor (lub inne aromatyczne warzywa typu swiezy ogorek),
- ziola prowansalskie.
Jak przyrz膮dzi膰?
Na kromke poloz plasterki pomidora, posyb nie zalujac ziol prowansalskich a na to dodaj zolty ser (ja nie klade calego plastra bo przykrywa kolorowego pomidora, tylko posypuje serowymi wiorkami, jet wtedy mniej kaloryczne) poloz na patelnie i grzej nad malym ogniem lub wloz po prsotu do piekarnika.
Potrzebne przybory:
Patelnia lub piekarnik.
Jak podawa膰?
Na goroca, najlepiej we francuski szykowny sposo, tak lepiej smakuje. Radio niech sobie nuci cichutko, za oknem moze byc nawet grad i wichura, ale odpowiedznio podany tost przeniesie was do quartier latin :)))
Uwagi:
Wersja z patelnia pochalania mniej energii. Polecam takze ze swiezym ogorkiem czy papryka.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczno艣膰 | ok. 150 kcal / kromka |
Przybli偶ony koszt | 3 z艂 |
Autor | Coco |