Francuski tost

Przepis kulinarny

Składniki:

- cienka kromka chleba,
- zolty ser,
- pomidor (lub inne aromatyczne warzywa typu swiezy ogorek),
- ziola prowansalskie.

Jak przyrządzić?

Na kromke poloz plasterki pomidora, posyb nie zalujac ziol prowansalskich a na to dodaj zolty ser (ja nie klade calego plastra bo przykrywa kolorowego pomidora, tylko posypuje serowymi wiorkami, jet wtedy mniej kaloryczne) poloz na patelnie i grzej nad malym ogniem lub wloz po prsotu do piekarnika.

Potrzebne przybory:

Patelnia lub piekarnik.

Jak podawać?

Na goroca, najlepiej we francuski szykowny sposo, tak lepiej smakuje. Radio niech sobie nuci cichutko, za oknem moze byc nawet grad i wichura, ale odpowiedznio podany tost przeniesie was do quartier latin :)))

Uwagi:

Wersja z patelnia pochalania mniej energii. Polecam takze ze swiezym ogorkiem czy papryka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćok. 150 kcal / kromka
Przybliżony koszt3 zł
AutorCoco

Francuski tost: Podobne przepisy

Francuski tost: wypróbuj również

Powiązane Tematy