Pstrąg grillowany - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Przepis na 2 osoby:
- 2 dorodne pstrągi,
- 2 plasterki masełka,
- 3 ząbki czosnku,
- świeża natka pietruszki,
- sól do smaku.

Jak przyrządzić?

Nic prostszego - zazwyczaj pstrągi są już wypatroszone, więc wystarczy umyć rybkę w zimnej wodzie. Rozchylamy brzuszysko biednej rybki i smarujemy je rozgniecionym czosnkiem. Następnie wkładamy po plasterku masełka i po kawałku natki z pietruszki. Natki nie siekamy! Można posolić ale nie jest to konieczne. Po nafaszerowaniu ryby "zaszywamy" jej brzuch wykałaczką. Jeśli nie mamy specjalnych szczypców do grillowania ryb, zawijamy ją w folię aluminiową i grillujemy. Inaczej ryba może się rozpaść na kawałki.

Jak podawać?

Nie zapomnijcie o cytrynie. Do ryb jest najlepszą przyprawą. Jeśli pstrąg wyląduje już na waszym stole, koniecznie skropcie go świeżutką cytrynką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcje
AutorGodi

Pstrąg grillowany: Podobne przepisy

Pstrąg grillowany: wypróbuj również

Powiązane Tematy