Składniki:
Kilka kaszanek w naturalnej osłonce, kilka cebul, kilka kiszonych lub konserwowych ogórków, przyprawa w płynie typu maggi.
Jak przyrządzić?
Kaszanki przecinamy wzdłuż (ale nie do końca, chodzi o to, aby można ją było rozchylić jak kieszeń). Wlewamy do nich 1 łyżeczkę przyprawy maggi i upychamy do środka kawałek ogórka pokrojonego w słupki oraz tyle, ile się da, ale bez przesady zeszklonej, wcześniej pokrojonej w piórka cebuli. Tak nafaszerowane kaszanki układamy po 2 na folii aluminiowej nacięciami do siebie. Ponieważ są one naturalnie krzywe, powstaje w środku trochę wolnego miejsca, w które dokładamy pokrojone w słupki kawałki ogórka i cebule. Zawijamy je szczelnie 2-3-krotnie w folię. Pieczemy na grillu około 40 min, obracając co jakiś czas.
Potrzebne przybory:
nóż, deska do krojenia, folia, grill
Jak podawać?
Na gorąco z pieczywem.
Uwagi:
Jeżeli ktoś lubi bardziej "suchą", należy około 10 min przed końcem pieczenia nakłuć widelcem i obrócić do dołu, to część płynu wyleci. Po zdjęciu rozchylamy folię i zajadamy, radzę nie solić, ponieważ przyprawa jest słona.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | krystof |