Nadziewana kaszanka

Przepis kulinarny

Składniki:

Kilka kaszanek w naturalnej osłonce, kilka cebul, kilka kiszonych lub konserwowych ogórków, przyprawa w płynie typu maggi.

Jak przyrządzić?

Kaszanki przecinamy wzdłuż (ale nie do końca, chodzi o to, aby można ją było rozchylić jak kieszeń). Wlewamy do nich 1 łyżeczkę przyprawy maggi i upychamy do środka kawałek ogórka pokrojonego w słupki oraz tyle, ile się da, ale bez przesady zeszklonej, wcześniej pokrojonej w piórka cebuli. Tak nafaszerowane kaszanki układamy po 2 na folii aluminiowej nacięciami do siebie. Ponieważ są one naturalnie krzywe, powstaje w środku trochę wolnego miejsca, w które dokładamy pokrojone w słupki kawałki ogórka i cebule. Zawijamy je szczelnie 2-3-krotnie w folię. Pieczemy na grillu około 40 min, obracając co jakiś czas.

Potrzebne przybory:

nóż, deska do krojenia, folia, grill

Jak podawać?

Na gorąco z pieczywem.

Uwagi:

Jeżeli ktoś lubi bardziej "suchą", należy około 10 min przed końcem pieczenia nakłuć widelcem i obrócić do dołu, to część płynu wyleci. Po zdjęciu rozchylamy folię i zajadamy, radzę nie solić, ponieważ przyprawa jest słona.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Autorkrystof

Nadziewana kaszanka: Podobne przepisy

Nadziewana kaszanka: wypróbuj również

Powiązane Tematy