Składniki:
0,4 kg makaronu, 1 duży por, 2-3 pomidory, ser żółty, sól, pieprz, zioła prowansalskie, olej.
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie kroimy pora w półkrążki i wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy pomidory pokrojone w kostkę i smażymy. Na koniec przyprawiamy. Łączymy z ugotowanym i odsączonym makaronem i przekładamy to na blaszkę wysmarowaną tłuszczem. Całość posypujemy obficie startym serem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy, aż ser się rozpuści.
Uwagi:
Podawać po lekimm ostudzeniu, nie rozlatuje się wtedy.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | ANUSIA |