Składniki:
2 kg skrzydełek, miód gryczany - pół słoika (może być kwiatowy), przyprawa złocista Kamis, sól i pieprz, 2 łyżki stołowe soku z cytryny.
Jak przyrządzić?
Położyć skrzydełka w marynacie z miodu, przyprawy słocistej, soli i pieprzu oraz soku z cytryny na całą noc do lodówki (skrzydełka dokładnie wysmarować miodem i innymi podanymi składnikami). Następnego dnia wyjąć je z lodówki i wstawić do piekarnika, piec w temp. 120 stopni (zależy, jak kto lubi, jeśli mają być spieczone, to np. 140 stopni).
Jak podawać?
Z ziemniakami, z makaronem albo same, są bardzo aromatyczne i sycące.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Kryśka |