Złociste mięso skąpane w miodzie – propozycja w sam raz na zimę!
DAMIESA • dawno temuMiód to dodatek, który zimą powinniśmy stosować dość często. Dlaczego? Bo skutecznie zwalcza przeziębienia, pomaga wyeliminować uporczywe infekcje i wspomaga układ odpornościowy. Znany jest także jako środek leczniczy w walce z bezsennością i w stanach osłabienia, dlatego warto dodawać go wszędzie tam gdzie możemy, umiejętnie „wplatając” go do potraw. Dziś propozycja zastosowania go w duecie z mięsem, bo te dwa specjały pasują do siebie jak mawiał Forrest Gump „ jak marchewka z groszkiem”.
Oto i kilka przepisów:
Na pierwszy plan idą oczywiście pałeczki z kurczaka w miodowym sosie – Magiczna Kuchnia
Wyrazistego smaku nabierze mięso, jeśli dodamy bardziej aromatyczne przyprawy, a efektem takiej kompozycji jest niewątpliwie Niedzielny schab w miodzie i imbirze – Kuchnia nad Atlantykiem
A może by tak pójść odrobinę w stronę owoców? Na zimę idealnie spiszą się skrzydełka z sokiem jabłkowym i sałatką z jabłek – Grażyna gotuje
Miód można także przygotować w zestawie z żeberkami – Szaleństwo w kuchni
A dla tych, którzy poszukują odrobiny pikanterii proponuję udka kurczaka w glazurze z chilli i miodu – Twoje&Moje
Jak Wy wykorzystalibyście miód do doprawienia mięsa na słodko? Czekamy na Wasze propozycje!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze