łazanki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 mała główka białej kapusty,
- 2 małe cebule,
- 1 kostka rosołowa,
- ciasto łazankowe (makaron kwadraciki),
- olej,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Kapuste pokrojoną na 8 części ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie posiekać ją w drobną kostkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę i dodać do niej rozdrobnioną kapustę. Kostkę rosołową rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Wywar dodać do kapusty i nadal smażyć,od czasu do czasu mieszając. Dodać przyprawy do smaku. Czas smażenia minimum 45min. Makaron ugotować(wg przepisu na opakowaniu).Gdy kapusta będzie już usmażona należ zdjąć ją z ognia i wymieszać z ugotowanym ciastem łazamkowym. Należy podawać z omastą.

Potrzebne przybory:

Ostry nóż, deska do krojenia, garnek, duża patelnia.

Jak podawać?

Potrawę najlepiej podawac na płaskim talerzu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania80 min.
Trudnośćwymagający
Porcje5-7 porcji
Przybliżony koszt5 zł
AutorBandziorka

łazanki: Podobne przepisy

łazanki: wypróbuj również

Powiązane Tematy