Krewetki w sosie koperkowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- krewetki koktailowe mrożone,
- masło,
- śmietana 12%,
- kostka rosołowa z kury,
- koperek,
- mąka,
- cytryna.

Jak przyrządzić?

Krewetki rozmrozić i podsmażyć przez 5 minut na odrobinie masła, aż puszczą sok i odstawić na bok. 1/3 kostki masła rozpuścić na patelni, dodać mąki i wody - musi powstać jednolity sos. Następnie dodać kostkę rosołową (rozpuscić) i śmietanę oraz pokrojony koperek. Na koniec wkropić 1/3 cytrynki - właściwie tak do smaku. Dodać krewetki. Konsystencja powinna być mniej więcej taka jak gęsta śmietana.

Podawać z ryżem gotowanym z dodatkiem mleka.

Uwagi:

Przy robieniu zasmażki trzeba uważać, żeby nie zrobiły się kluski;))) I nie przesadzać z cytrynką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Porcje4 porcje
Przybliżony koszt25 zł
AutorCiaHoo

Krewetki w sosie koperkowym: Podobne przepisy

Krewetki w sosie koperkowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy