Forszmak - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 70 dkg schabu,
- 20 dkg boczku wedzonego,
- 20 dkg dobrej kielbasy,
- kiszone ogorki,
- koncentrat pomidorowy,
- cebulka,
- czerwone wino,
- śmietanka,
- sól,
- papryka ostra i słodka,
- vegeta, maka, maslo, wolowina na rosol.

Jak przyrządzić?

Gotujemy rosol z wolowiny ,musi byc esencjonalny, przelewamy do wiekszego garnka , schab kroimy w paski i podsmazamy na ostrym ogniu mieszajac, kroimy boczek i smazymy na tym samym tluszczu, kroimy kielbase i tak samo podsmazamy, kroimy ogorki i tez podsmazamy. Uwaga - kolejnosc jest wazna! Wszystkie produkty po po podsmazeniu pezekladamy do garnka z rosolem ,ktory stoi caly czas na malym ogniu.Paste pomidorowa dodajemy bezposrednio do zupy. przyprawy sol, papryka , vegeta.Z maki i masla robimy zasmazke , dodajemy do zupy , na sam koniec dodajemy tylko lekko zeszkolona cebulke ,samobojcy moga dodac smietanke i tuz przed podaniem dodajemy czerwone wytrawne wino.

Potrzebne przybory:

Duzy garnek, ostry noz, deska, checi, brak nadwagi!

Jak podawać?

Z buleczka.

Uwagi:

Wazne jest zeby samzac poszczegolne produkty nie zlewac tluszczu do zupy- wszystko smazymy na tym samym tluszczu , ewentualnie uzupelniajac jego ilosc ,w przepisie do smazenia jest uzyty smalec .Nalezy zachowac kolejnosc schab, boczek ,kielbasa,ogorek .Ilosc ogorkow zalezy od naszego indywidualnego gustu , jak bardzo "kwasna " ma byc zupa. Wszystkie produkty kroimy w paski.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćśredni
Kalorycznośćbardzo dużo
Autorxurquell

Forszmak: Podobne przepisy

Forszmak: wypróbuj również

Powiązane Tematy