Potrawka z parówek i soczewicy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 6 parówek,
- puszka soczewicy,
- 2 cebule,
- przyprawy.

Jak przyrządzić?

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Nastepnie przysmażamy na patelni. Parówki kroimy w plasterki i dorzucamy do zarumienionej cebuli. Dusimy pod przykryciem. Na koniec dodajemy do tego nie odcedzoną soczewicę i przyprawiamy do smaku pieprzem,solą a także papryką chili, w zależności czy lubimy ostre potrawy.

Potrzebne przybory:

Patelnia, nóż, deska, otwieracz do konserw.

Jak podawać?

Najlepiej smakuje z chlebem ale można również podawać z makaronem.

Uwagi:

Soczewicy nie należy odcedzać tylko wlać do potrawki razem z płynem aby danie nie było za suche.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt10 zł
Autorpa1ula

Potrawka z parówek i soczewicy: Podobne przepisy

Potrawka z parówek i soczewicy: wypróbuj również

Powiązane Tematy