Składniki:
- 6 parówek,
- puszka soczewicy,
- 2 cebule,
- przyprawy.
Jak przyrządzić?
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Nastepnie przysmażamy na patelni. Parówki kroimy w plasterki i dorzucamy do zarumienionej cebuli. Dusimy pod przykryciem. Na koniec dodajemy do tego nie odcedzoną soczewicę i przyprawiamy do smaku pieprzem,solą a także papryką chili, w zależności czy lubimy ostre potrawy.
Potrzebne przybory:
Patelnia, nóż, deska, otwieracz do konserw.
Jak podawać?
Najlepiej smakuje z chlebem ale można również podawać z makaronem.
Uwagi:
Soczewicy nie należy odcedzać tylko wlać do potrawki razem z płynem aby danie nie było za suche.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | pa1ula |