Składniki:
- sałata,
- ser feta,
- 4 ugotowane na twardo jajka,
- 2 duże pomidory,
- 1 świeży ogórek,
- pęczek rzodkiewek i szczypiorku,
- majonez kielecki wymieszany w równych proporcjach ze śmietaną (gęstą).
Jak przyrządzić?
Umytą sałatę rwiemy na kawałki. Jajka, pomidory, ser i obrany ze skórki ogórek kroimy w grubą kostkę, rzodkiewkę - w plasterki. Siekamy szczypiorek i wraz z innymi składnikami dodajemy do sałaty. Mieszamy z sosem majonezowym. Nie solimy!
Uwagi:
Sałatę nie należy przechowywać zbyt długo, więc można ją przygotować z połowy składników.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Małgorzata |