Sk艂adniki:
- 1 opak.makaronu Fettucine,
- 2 szkl.1% mleka,
- 1/3 szkl. maki,
- 2 glowki czosnku,
- 1/2 szkl.swiezo startego sera Romano,
- 1/4 lyzki soli,
- 1/4 lyz.pieprzu,
- 2 lyz.masla lub margaryny,
- 1/4 swiezo startego sera Parmesan.
Jak przyrz膮dzi膰?
1.Gotowac makaron wedlug instrukcji na opakowaniu.2.Wymieszaj razem mleko i make w srednim garnku,dodac czosnek i gotowac przez 8 minut na srednim ogniu,mieszac czesto drewniana lyzka,dotad az mikst.zrobi sie gesta.Lyzka z dziurami usunac czosnek.Dodac ser Romano,sol,pieprz,mieszac dopoki ser sie roztopi.3. Wyjac makaron i ymieszac z maslem,pozniej dodac to do sosu,wymieszac.Posypas serem Parmesan i gotowe.
Uwagi:
Czas przygotowania: 15 minut
Kategoria dania | Pizza i kuchnia w艂oska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 4 porcje |
Autor | Aneke5 |