Pierś kurczaka z migdałami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- Pierś kurczaka,
- Papryka (żółta lub czerwona),
- Kiełki sojowe,
- Czosnek,
- Migdały,
- Imbir,
- Cebula,
- Chili w proszku,
- Sos sojowy,
- Sos chili,
- Sambal oelek,
- Olej oliwny lub sezamowy.

Jak przyrządzić?

Migdały ugotować i obrać (leniuch bierze migdały w słupkach lub w płatkach). Czosnek pokroić w drobniutkie kosteczki.Migały i czosnek usmażyć na oleju oliwnym albo sezamowym na brązowo; na brązowo, nie na czarno! ;-) Wyjąć z patelni.Pierś kurczaka (pokrojoną w paseczki) usmażyć - także na oleju - z czosnkiem, imbirem, chili i drobno posiekaną cebulą.Dodać pokrojonę w paseczki paprykę (żółtą albo czerwoną), umyte kiełki sojowe i migdały. Przez parę minut smażyć.Kreację doprawić sosem sojowym, sosem chili i Sambal olek.

Jak podawać?

Do tego ryż, tagliatelle albo świeżutka chrupiąca bagietka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćśredni
Kalorycznośćmało
AutorTessa

Pierś kurczaka z migdałami: Podobne przepisy

Pierś kurczaka z migdałami: wypróbuj również

Powiązane Tematy