Składniki:
- 50 dag słodkiej papryki,
- 50 dag bakłażanów,
- 1 duża cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oliwy,
- sól,
- pieprz,
- pół łyżki octu.
Jak przyrządzić?
Bakłażany i paprykę upiec w piekarniku. Ostudzić. Zdjąć skórkę, posiekać drewnianą łyżką lub nierdzewnym nożem (nie czernieje). Dodać drobno posiekany czosnek i cebulę. Doprawić pieprzem, oliwą i octem, posolić. Wstawić do lodówki. Podawać na zimno do mięsa i ryb pieczonych na grillu.
Potrzebne przybory:
ten nierdzewny noz ;-)
Jak podawać?
do wszystkiego co Wam przyjdzie na mysl, pychotki :-)
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | eb |