Ajwar - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 50 dag słodkiej papryki,
- 50 dag bakłażanów,
- 1 duża cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oliwy,
- sól,
- pieprz,
- pół łyżki octu.

Jak przyrządzić?

Bakłażany i paprykę upiec w piekarniku. Ostudzić. Zdjąć skórkę, posiekać drewnianą łyżką lub nierdzewnym nożem (nie czernieje). Dodać drobno posiekany czosnek i cebulę. Doprawić pieprzem, oliwą i octem, posolić. Wstawić do lodówki. Podawać na zimno do mięsa i ryb pieczonych na grillu.

Potrzebne przybory:

ten nierdzewny noz ;-)

Jak podawać?

do wszystkiego co Wam przyjdzie na mysl, pychotki :-)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autoreb

Ajwar: Podobne przepisy

Powiązane Tematy