Ciasto kisielkowe - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 kisiel najpepiej czerwony,
- 2 szkl mąki,
- 1 szkl cukru,
- 2 łyżeczki pr. do piczenia,
- 3 jajka,
- 1 szkl śmietany,
- 1/2 kostki margaryny,
- 1 cukier waniliowy.

Jak przyrządzić?

Do mąki dodać kisiel proszek do pieczenia,dodać też oba cukry i wymieszać. Następnie dodać śmietanę żółtka i roztopioną margarynę, na koneć dodać ubitą pianę z białek.

Potrzebne przybory:

Rondel, mikser.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćśredni
Przybliżony koszt10 zł
AutorElka

Ciasto kisielkowe: Podobne przepisy

Ciasto kisielkowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy