Krakersowiec - Przepis

Przepis kulinarny

Sk艂adniki:

- 3 paczki krakers贸w (ewentualnie 4) np. firmy Lajkonik,
- 2 budynie waniliowe (lub 艣mietankowe),
- 1,5 szklanki mleka,
- 1 szklanka cukru,
- 1 kostka margaryny,
- 1 polewa czekoladowa.

Jak przyrz膮dzi膰?

Zagotowa膰 mleko, wcze艣niej odla膰 troszk臋 do szklanki i rozrobi膰 budy艅. Do gotuj膮cego si臋 mleka doda膰 cukier. Po ugotowaniu lekko przestudzi膰 i dodawa膰 po kawa艂ku kostk臋 maragaryny. Ca艂o艣膰 zmiksowa膰 na g艂adk膮 mas臋. Na blach臋 wy艂o偶y膰 warstw臋 krakers贸w, na to mas臋 budyniow膮. U艂o偶y膰 w ten spos贸b ok 4 warstwy krakers贸w (w zale偶no艣ci od wielko艣ci blachy) tak, aby ostatni膮 warstw膮 by艂y ciastka. Pola膰 polew膮 czekoladow膮. Wstawi膰 do lod贸wki na ok 24 godziny.

Potrzebne przybory:

Blaszka, mikser itp.;)

Jak podawa膰?

Najlepiej do kawy;)

Uwagi:

Ciasto jest najlepsze po oko艂o dw贸ch dniach;)

0.00
0 g艂os贸w
Dane szczeg贸艂owe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania25 min.
Trudno艣膰prosty
Przybli偶ony koszt12 z艂
AutorKOCICA

Krakersowiec: Podobne przepisy

Powi膮zane Tematy