Sk艂adniki:
- 3 paczki krakers贸w (ewentualnie 4) np. firmy Lajkonik,
- 2 budynie waniliowe (lub 艣mietankowe),
- 1,5 szklanki mleka,
- 1 szklanka cukru,
- 1 kostka margaryny,
- 1 polewa czekoladowa.
Jak przyrz膮dzi膰?
Zagotowa膰 mleko, wcze艣niej odla膰 troszk臋 do szklanki i rozrobi膰 budy艅. Do gotuj膮cego si臋 mleka doda膰 cukier. Po ugotowaniu lekko przestudzi膰 i dodawa膰 po kawa艂ku kostk臋 maragaryny. Ca艂o艣膰 zmiksowa膰 na g艂adk膮 mas臋. Na blach臋 wy艂o偶y膰 warstw臋 krakers贸w, na to mas臋 budyniow膮. U艂o偶y膰 w ten spos贸b ok 4 warstwy krakers贸w (w zale偶no艣ci od wielko艣ci blachy) tak, aby ostatni膮 warstw膮 by艂y ciastka. Pola膰 polew膮 czekoladow膮. Wstawi膰 do lod贸wki na ok 24 godziny.
Potrzebne przybory:
Blaszka, mikser itp.;)
Jak podawa膰?
Najlepiej do kawy;)
Uwagi:
Ciasto jest najlepsze po oko艂o dw贸ch dniach;)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Przybli偶ony koszt | 12 z艂 |
Autor | KOCICA |