Składniki:
- 3 paczki krakersów (ewentualnie 4) np. firmy Lajkonik,
- 2 budynie waniliowe (lub śmietankowe),
- 1,5 szklanki mleka,
- 1 szklanka cukru,
- 1 kostka margaryny,
- 1 polewa czekoladowa.
Jak przyrządzić?
Zagotować mleko, wcześniej odlać troszkę do szklanki i rozrobić budyń. Do gotującego się mleka dodać cukier. Po ugotowaniu lekko przestudzić i dodawać po kawałku kostkę maragaryny. Całość zmiksować na gładką masę. Na blachę wyłożyć warstwę krakersów, na to masę budyniową. Ułożyć w ten sposób ok 4 warstwy krakersów (w zależności od wielkości blachy) tak, aby ostatnią warstwą były ciastka. Polać polewą czekoladową. Wstawić do lodówki na ok 24 godziny.
Potrzebne przybory:
Blaszka, mikser itp.;)
Jak podawać?
Najlepiej do kawy;)
Uwagi:
Ciasto jest najlepsze po około dwóch dniach;)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | KOCICA |