Krakersowiec - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3 paczki krakersów (ewentualnie 4) np. firmy Lajkonik,
- 2 budynie waniliowe (lub śmietankowe),
- 1,5 szklanki mleka,
- 1 szklanka cukru,
- 1 kostka margaryny,
- 1 polewa czekoladowa.

Jak przyrządzić?

Zagotować mleko, wcześniej odlać troszkę do szklanki i rozrobić budyń. Do gotującego się mleka dodać cukier. Po ugotowaniu lekko przestudzić i dodawać po kawałku kostkę maragaryny. Całość zmiksować na gładką masę. Na blachę wyłożyć warstwę krakersów, na to masę budyniową. Ułożyć w ten sposób ok 4 warstwy krakersów (w zależności od wielkości blachy) tak, aby ostatnią warstwą były ciastka. Polać polewą czekoladową. Wstawić do lodówki na ok 24 godziny.

Potrzebne przybory:

Blaszka, mikser itp.;)

Jak podawać?

Najlepiej do kawy;)

Uwagi:

Ciasto jest najlepsze po około dwóch dniach;)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt12 zł
AutorKOCICA

Krakersowiec: Podobne przepisy

Powiązane Tematy