Składniki:
- 1/3 szklanki margaryny,
- 3/4 szklanki mąki,
- szklanka cukru,
- 2 jaja,
- szklanka siekanych orzechów, rodzynek, migdałów,
- 1/2 łyżeczki soli,
- cukier waniliowy,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- 4 kwadraciki czekolady lub 2 łyżki kakao.
Jak przyrządzić?
Jeżeli mamy czekoladę - roztopić, zmieszać razem mąkę, proszek, cukier, sól, bakalie, rozpuszczoną margarynę i czekoladę(lub kakao). Jaja ubić, najlepiej osobno białka i żółtka i wymieszać z resztą produktów. Wyłożyć na blachę i piec ok. 30 min. w 180 stopniach. Zanim ostygnie- pokroić na kawałeczki.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | dużo |
Autor | Asia |