Składniki:
- duży brokuł,
- 3 pomidory,
- 5 jaj ugotowanych na twardo,
- 3 ząbki czosnku,
- majonez,
- 2-3 łyżki kwaśniej śmietany.
Jak przyrządzić?
Brokuł podzielić na rózyczki i gotować w osolonej wodzie ok. 3 minut, wyciagnąć i odcedzić.
Pomidory pokroić na osiem cząstek (każdy), jajka pokroić na ćwiartki. Ułozyć wszystko na półmisku.czosnek przecisnąć i wymieszać z majonezem i śmietaną. Tak przygotowanym sosem polać składniki na półmisku.
Potrzebne przybory:
Garnek, półmisek, nóż.
Uwagi:
Sos można też zrobić ziołowy albo inny wg. uznania.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Julka |