Składniki:
- 4-5 jajek,
- 15 dkg żółtego sera,
- szczypiorek,
- majonez,
- sól,
- pieprz.
Składniki można odpowiednio zwiększać lub zmniejszać w zależności od potrzeb.
Jak przyrządzić?
Jajka ugotować na twardo i pokroić drobno (można starkować). Ser starkować na dużych oczkach tarki). Pokroić drobno szczypiorek. Składniki wymieszać. Dodać majonez (aż zrobi się nam gęsta masa) i przyprawy do smaku.
Potrzebne przybory:
Tarka, łyżka do wymieszania składników, nóż, garnek, w którym ugotujemy jajka.
Jak podawać?
Sałatkę podawać na pieczywie.
Chlebek bądź bułeczkę -najlepiej świeże:) -posmarować sałatką i gotowe. Można wcześniej posmarować kromki masłem, ale to nie jest konieczne:)
Kanapki palce lizać!
Uwagi:
Można nie dodawać szczypiorku. Choć z zieleniną nie dość, że smakuje bosko to jeszcze ładniej wygkląda.:)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | iwon.k |