Składniki:
- 1 brokuł,
- 2 jajka,
- 2 ząbki czosnku,
- majonez.
Jak przyrządzić?
Brokuł opłukać, podzielić na cząstki, gotować do miękkości z dodatkiem soli i cukru.
Jajka ugotować na twardo, pokroić w grubą kostkę. Ugotowane jajka i brokuł ostudzić i włożyć do salaterki. Dodać przetarty czosnek i majonez (w ilości zależnej od wielkości brokuła). Ewentualnie dosolić.
Jak podawać?
Mozna do zimnych mięs i kanapek, można i do obiadu. Szczególnie polecam do sznycli z indyka po szwajcarsku.
Uwagi:
Pychotka pod warunkiem, że się lubi czosnek!!!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 porcje |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Skorpion |