Składniki:
- 1 torebka ryżu,
- duża nóżka wędzonego kurczaka,
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 czerwona papryka (surowa),
- 0,30 kg pieczarek,
- majonez,
- sól,
- pieprz (do smaku).
Jak przyrządzić?
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Pieczarki umyć,pokroić na plasterki. Zagotować je w osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić.
Kukurydzę odsączyć.
Paprykę pokroić na drobną kostkę.
Mięso z kurczaka oddzielić od kości, następnie pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na godzinkę. Smacznego!
Potrzebne przybory:
Rączki chętne do krojenia i mieszania.
Jak podawać?
Samą.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Mrówka |