Sałatka z marynat - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 słoiki pieczarek marynowanych,
- kilka ogórków konserwowych,
- puszka kukurydzy,
- puszka zielonego groszku,
- papryka konserwowa,
- kawałek pora (biała część) lub cebula,
- 3-4 jajka,
- kawałek żółtego sera,
- majonez (najlepiej "Kielecki"),
- musztarda,
- vegeta,
- przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, słodka i ostra papryka.

Jak przyrządzić?

Pieczarki odsączyć na sitku i grubo pokroić (smak drobno pokrojonych pieczarek "niknie" w sałatce). Umytego pora lub cebulę pokroić (pora w półtalarki, cebulę w kosteczkę). Dodać uprzednio odsączoną kukurydzę i groszek. Pokroić w kostkę ogórki i paprykę i odsączyć. Ugotowane na twardo jajka i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać majonez (niezbyt dużo) i musztardę (zależnie od upodobań) oraz vegetę i przyprawy.

Uwagi:

Ważne jest, aby dobrze odsączyć z zalewy pieczarki, kukurydzę, groszek oraz ogórki i paprykę (już po pokrojeniu). Zalewa w połączeniu z majonezem wygląda raczej nieapetycznie...

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćśredni
AutorKuchara

Sałatka z marynat: Podobne przepisy

Sałatka z marynat: wypróbuj również

Powiązane Tematy