Ormiański sos czosnkowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- kefir 0,5 l,
- 7-8 ząbków czosnku.

Jak przyrządzić?

Czosnek kroimy w drobniutką kostkę i wsypujemy do pojemnika z kefirem. Wstawiamy do lodówki i czekamy jeden dzionek...

Jak podawać?

Podawać do gotowanych gorących i zimych mięs - szczególnie do golonki, baraniny i cielęciny. Doskonale również do goląbków!

Uwagi:

Do smaku można dodać szczyptę soli.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćbardzo mało
Przybliżony koszt2 zł
Autorsimon07

Ormiański sos czosnkowy: Podobne przepisy

Ormiański sos czosnkowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy