Składniki:
- tuńczyk w sosie własnym puszeczka lub dwie,
- puszka groszku zielonego,
- duża cebulka lub dwie małe,
- oliwa z oliwek,
- ocet winny (nie koniecznie ale z octem smaczniej),
- sól,
- pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Przygotować naczynie, które wszystko pomieści wymieszć tuńczyka z groszkiem i posiekaną cebulką(w kosteczke lub w piórka) dodać dwie-trzy łyżki oliwy. doprawić octem winnym solą i pieprzem do smaku. ....i wcinać do woli.:):):)
Potrzebne przybory:
Salaterka lub miska, otwieracz do konserw, łyżka.
Jak podawać?
W miseczce i wcinać przed komputerkiem i ogladać divx-y :):):)
Uwagi:
Smaczniutka.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 1 duża |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | miki |