Pasta z tuńczyka - sposób na pyszne kanapki



Pasta z tuńczyka to szybki sposób na przygotowanie pysznych kanapek. Wystarczy zmieszać kilka składników, posmarować powstałym wynalazkiem chleb lub krakersy i gotowe. Jeśli przychodzą dziś do ciebie znajomi i nie masz zielonego pojęcia czym ich poczęstować, wypróbuj ten przepis. Nie będziesz żałowała.
Przygotuj:
- puszkę tuńczyka w oleju
- puszkę tuńczyka w sosie własnym
- 20 dag żółtego sera
- 3 ząbki czosnku
- cebulę
- koperek
- 5 łyżek śmietany
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz

1. Przepis na pastę z tuńczyka jest naprawdę banalny. Najpierw osącz tuńczyki z zalewy.
2. Zajmij się rozdrabnianiem składników smacznego dania. Pokrój umyty i osuszony koperek, przeciśnij czosnek przez praskę, zrób drobną kostkę w cebuli.
3. Sos do pasty z tuńczyka to zmieszane majonez i śmietana.
4. Przełóż wszystkie składniki do naczynia, polej je sosem, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.
5. Pyszna pasta rybna na pyszne kanapki gotowa. Smacznego!

Najnowsze

Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł ma 1 komentarz
Pokaż wszystkie komentarze