Gotowanie na parze - dlaczego warto kupić parowar?
OLIWKA . • dawno temu • 10 komentarzyParowar powinien znaleźć się w każdej kuchni, a już na pewno wszędzie tam, gdzie ludzie chcą zdrowo się odżywiać. Ciągle nie jesteś do niego przekonana? Zalety parowaru są przecież dobrze znane, ale nie oszukujmy się, urządzenie ma także wady. Kto nie powinien z niego korzystać, komu gotowanie na parze nie przypadnie do gustu?
Przepisy na parowarPamiętaj, że niezależnie od tego, co będziesz przygotowywała w parowarze, na pewno będzie zdrowsze od dania robionego w tradycyjny sposób. Dzięki gotowaniu na parze potrawy zachowują znacznie więcej cennych witamin i składników odżywczych.
Szybkie gotowanieSposób na szybki obiad? Jeśli kupisz sobie parowar, właściwie każdy posiłek zrobisz bardzo szybko. Dzięki urządzeniu przygotowujesz bowiem całe danie za jednym razem. Nie musisz też stać przy kuchni, ponieważ nic się nie przypali i nie wykipi. Obiad robi się sam.
Parowar – opinie podzieloneParowar nie jest jednak urządzeniem dla wszystkich. Na pewno nie będą z niego zadowolone osoby, które lubią jeść tłusto i które nie potrafią żyć bez smażonych potraw. W parowarze nie można przyrządzać dań panierowanych, więc tłusty schabowy odpada. Jeśli nie zależy ci na zdrowym odżywianiu, nie gotuj na parze.
Ten artykuł ma 10 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze