GotowaniePrzepisyFarsz do kurczaka

Farsz do kurczaka

Farsz do kurczaka
Karolina
15.06.2012 23:20, aktualizacja: 07.08.2014 14:23

Na pewno nie raz zachwycałaś się zapachem pieczonego kurczaka roznoszącym się po okolicy, gdy głodna wracałaś z pracy i przysięgałaś sobie, że w następny weekend spróbujesz go przyrządzić samodzielnie w domu. Zwykle jednak okazuje się, że nie do końca wiemy, co zrobić, by był on naprawdę smaczny. Oczywiście ważną rolę odgrywa tutaj jakość samego mięsa, jednak liczy się także sposób jego przygotowania. Po pierwsze ważne są używane do niego składniki. Chodzi tu przede wszystkim o to, by wybrać odpowiednie zioła, ale także w umiejętny sposób zrobić pyszny farsz. Poświęć chwilę i przeczytaj poniższy artykuł, a zaczniesz tęsknić za zapachem domowego kurczaka. Dowiesz się z niego nie tylko, jakie farsze doskonale komponują się z omawianym mięsem, lecz także jak powinno wyglądać umieszczanie nadzienia w kurczaku, by był on naprawdę pyszny i apetycznie wyglądający. Poznaj kilka skutecznych trików i uczyń swoje życie łatwiejszym.

Nadzienie do kurczaka

Nadzieniem do kurczaka pieczonego może być także inne mięso. Ciekawym pomysłem jest wykorzystanie do tego celu wątróbki drobiowej. Wystarczy, że namoczysz wątróbkę w mleku, a później zmielisz ją, dodając bułkę tartą oraz wybrane przyprawy.

Dla wielbicieli owoców idealną propozycją jest kurczak faszerowany pomarańczami. Wystarczy tylko, że do środka mięsa włożysz obrane i oczyszczone kawałki pomarańczy razem z rozmarynem, a na wierzch położysz odrobinę suszonych skórek i polejesz całość sokiem.

Kolejną propozycją jest kurczak z kuskusem. Zanim farsz trafi do wnętrza, należy kaszę ugotować na bulionie drobiowym, a później dodać do niej namoczone rodzynki.

Źródło artykułu:WP Kobieta
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także