Na lato dobre na parze
URSZULA ROGALSKA • dawno temuKiedy za oknem temperatura sięga ponad 30 st.C nie zawsze chce się jeść. Wiadome jest, że bez pożywnych posiłków siły będziemy miałt coraz mniej. Dlatego też dobrym rozwiązaniem na letnie obiady to dania z parownika. Mało roboty, zdrowo, pożywnie i szybko. Dzisiaj podsyłam tobie pomysł na łatwy obiad dla całej rodziny, nawet dla tych najmłodszych.
Pstrąg na parze
Oczyszczonego pstrąga dopraw solą i pieprzą, lub jak kto woli przyprawą do ryb. Pod spód ryby połóż plastry cytryny, w środek kawałek masełka, a na wierzch koper.
Idealnym dodatkiem będą ziemniaki i warzywa również przygotowane na parze. Obiad w 30 minut jest już gotowy.
Filet z kurczaka z warzywami
Pokrój filet w plastry, lub na mniejsze kawałki. Przypraw dowolną kompozycją ziół. Skorzystaj z dobrodziejstw lata i wybierz rzadkie warzywa (tj, cukinia, bakłażan, szparagi itp.). Całość wstaw do parownika na 30 minut i delektuj się delikatnym obiadem.
Powyższe przepisy należą do tych najczęściej wykorzystywanych w moim domu. Może któraś z mam podzieli się swoimi sprawdzonymi pomysłami. Zapraszam serdecznie!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze