Jajecznica na parze
ALICJA • dawno temu • 3 komentarze
Gotowanie na parze to jeden z najzdrowszych sposobów przyrządzania potraw, gdyż gotując w parowarze lub kąpieli wodnej zachowujemy większość składników odżywczych produktów. Dziś przepis na jajecznicę, oczywiście przyrządzoną na parze.
Jajecznica z ziołami
Składniki:
- 8 jajek,
- 5 dag masła,
- natka pietruszki,
- estragon,
- szczypiorek,
- sól, pieprz.
Sposób przyrządzenia: do garnuszka o grubym dnie wbij jajka. Roztrzep je, dodając sól, pieprz i masło. Wstaw garnuszek do drugiego garnka z wrzącą wodą tak, aby dno garnka było zanurzone w wodzie. Gotuj na średnim ogniu stale mieszając. Po 5 minutach dodaj posiekane zioła i po 2 minutach zdejmij z ognia. Podawaj jajecznicę na gorących grzankach.
Ten artykuł ma 3 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze