Spaghetti z tuńczykiem - pyszny obiad na rozpoczęcie roku szkolnego
OLIWKA . • dawno temuStało się. Koniec wakacji. Dzieci poszły do szkoły ze spuszczoną lub podniesioną głową w zależności od stosunku do nauki. Niezależnie od tego, na pewno liczą, że po powrocie dostaną pyszny obiad. Jeśli nie masz czasu na gotowanie, nie oznacza to wcale, że twoje pociechy mają być głodne. Przygotowanie spaghetti z tuńczykiem trwa dosłownie chwilę.
Przygotuj:
- makaron do spaghetti
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym lub w sosie pomidorowym
- 3 duże pomidory
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki masła
- 4 łyżki oleju
- bazylia
- oregano
- sól, pieprz
Krok 1
Ugotuj makaron al dente.
Krok 2
Obierz cebulę, pokrój ją w kostkę i zeszklij na oleju.
Krok 3
Obierz pomidory ze skórki, zrób z nich małe kawałki i wrzuć do cebuli.
Krok 4
Jak obrać pomidory ze skórki? Musisz je po prostu polać wrzątkiem.
Krok 5
Obrany czosnek przeciśnij przez praskę i dorzuć do pomidorów.
Krok 6
Warzywa powinny się dusić na małym ogniu około 10 minut. Przypraw je w tym czasie solą i pieprzem.
Krok 7
Teraz zwykły sos pomidorowy zamieni się w sos z tuńczykiem. W tym celu osącz tuńczyka z zalewy, i dodaj go do warzyw. Zdejmij je jednocześnie z ognia.
Krok 8
Spaghetti z tuńczykiem już prawie gotowe. Sos z tuńczyka powinien teraz zostać wymieszany z ugotowanym makaronem.
Krok 9
Nałóż na talerz spaghetti z tuńczykiem i pomidorami i posyp pyszny obiad startym żółtym serem. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze