Nie tolerujesz glutenu? Zobacz, jak przyrządzić smaczne naleśniki bezglutenowe!
![Joanna Hirszler](https://m.kafeteria.pl/dsc-0473-bcccf71e0b72a9faca5b0b0,20,20,1,0.jpg)
Nietolerancja glutenu to coraz powszechniej występujący problem zarówno wśród kobiet, jak i mężczyzn. Co gorsza, składnik ten znaleźć można w wielu produktach spożywczych: pieczywie, makaronach, pizzy czy naleśnikach. Na szczęście, wcale nie musisz rezygnować z ich spożycia. Dzisiaj dowiesz się, jak samodzielnie przygotować pyszne naleśniki bezglutenowe!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Przepis na zdrowe naleśniki bezglutenowe jest bardzo prosty. Jestem pewna, że te pulchne placuszki urzekną cię niezwykłym smakiem. Do ich przygotowania będą ci potrzebne następujące produkty:
- olej kokosowy,
- 100 g zmielonej kaszy jaglanej,
- 1 łyżka siemienia lnianego,
- 1 banan,
- 1 jajko,
- 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego,
- syrop klonowy.
I jak ci smakują te naleśniki? Według mnie są pyszne!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze