Nie tolerujesz glutenu? Zobacz, jak przyrządzić smaczne naleśniki bezglutenowe!

Nietolerancja glutenu to coraz powszechniej występujący problem zarówno wśród kobiet, jak i mężczyzn. Co gorsza, składnik ten znaleźć można w wielu produktach spożywczych: pieczywie, makaronach, pizzy czy naleśnikach. Na szczęście, wcale nie musisz rezygnować z ich spożycia. Dzisiaj dowiesz się, jak samodzielnie przygotować pyszne naleśniki bezglutenowe!

Przepis na zdrowe naleśniki bezglutenowe jest bardzo prosty. Jestem pewna, że te pulchne placuszki urzekną cię niezwykłym smakiem. Do ich przygotowania będą ci potrzebne następujące produkty:
- olej kokosowy,
- 100 g zmielonej kaszy jaglanej,
- 1 łyżka siemienia lnianego,
- 1 banan,
- 1 jajko,
- 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego,
- syrop klonowy.
I jak ci smakują te naleśniki? Według mnie są pyszne!

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze