Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w oleju,
- 2 jaja ugotowane na twardo,
- 1 cebula,
- 1 świeża papryka,
- groszek i kukurydza z puszki,
- ketchup,
sól
- i pieprz.
Jak przyrządzić?
Jaja, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku. Przed podaniem, gotową pastę dobrze jest schłodzić w lodówce. Pasta jest idealna do świeżego pieczywa.
Uwagi:
Jaja możemy zastąpić żółtym serem ( ok.15 dkg ), cebulę - szczypiorkiem w sezonie, proponowane warzywa - innymi ulubionymi. Potrawa jest bagatelna w przygotowanium, więc idealna dla zapracowanej pani domu. Smacznego.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 porcje |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Zanetka |