Pasta z tuńczyka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 puszka tuńczyka w oleju,
- 2 jaja ugotowane na twardo,
- 1 cebula,
- 1 świeża papryka,
- groszek i kukurydza z puszki,
- ketchup,
sól
- i pieprz.

Jak przyrządzić?

Jaja, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku. Przed podaniem, gotową pastę dobrze jest schłodzić w lodówce. Pasta jest idealna do świeżego pieczywa.

Uwagi:

Jaja możemy zastąpić żółtym serem ( ok.15 dkg ), cebulę - szczypiorkiem w sezonie, proponowane warzywa - innymi ulubionymi. Potrawa jest bagatelna w przygotowanium, więc idealna dla zapracowanej pani domu. Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcje
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt8 zł
AutorZanetka

Pasta z tuńczyka: Podobne przepisy

Pasta z tuńczyka: wypróbuj również

Powiązane Tematy