Tuna and corn fish cakes - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 1/4 szklanki ugotowanych ziemniakow (zmiazdzonych),
- 200 gm tunczyka w oleju z puszki,
- 3/4 szklanki kukurydzy z puszki,
- 2 lyzki pietruszki,
- 1 szklanka bulki tartej,
- sol, pieprz,
- cytryna w kawalkach.

Jak przyrządzić?

Wymieszaj w misce ziemniaki z ryba,kukurydza i pietruszka. Dodaj pieprz i sol. Zrob 8 kotlecikow.Obtacz kotleciki w tartej bulce. Upiecz kotleciki w piecu na zloty kolor. Serwuj z kawalkami cytryny.

Potrzebne przybory:

Miska, otwieracz do konserw :)

Uwagi:

Tunczyka mozna zastapic sardynkami, lososiem, makrela itd.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Kaloryczność203 kcal / porcja
Autormotylek

Tuna and corn fish cakes: Podobne przepisy

Tuna and corn fish cakes: wypróbuj również

Powiązane Tematy