Sk艂adniki:
- 1 1/4 szklanki ugotowanych ziemniakow (zmiazdzonych),
- 200 gm tunczyka w oleju z puszki,
- 3/4 szklanki kukurydzy z puszki,
- 2 lyzki pietruszki,
- 1 szklanka bulki tartej,
- sol, pieprz,
- cytryna w kawalkach.
Jak przyrz膮dzi膰?
Wymieszaj w misce ziemniaki z ryba,kukurydza i pietruszka. Dodaj pieprz i sol. Zrob 8 kotlecikow.Obtacz kotleciki w tartej bulce. Upiecz kotleciki w piecu na zloty kolor. Serwuj z kawalkami cytryny.
Potrzebne przybory:
Miska, otwieracz do konserw :)
Uwagi:
Tunczyka mozna zastapic sardynkami, lososiem, makrela itd.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | 203 kcal / porcja |
Autor | motylek |