Pstrąg na boczku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3 pstrągi,
- 0,5 kg dobrze uwędzonego boczku,
- garść natki zielonej pietruszki,
- sól, pieprz, granulat czosnku.

Jak przyrządzić?

Pstraga sprawić, umyć (nie należy skrobać). Boczek pokroić w cienkie plastry, które rozłożuć na blaszce takiej zwykłej do ciasta. Ułożyć na ten boczek 3 pstrągi (ewentualnie więcej jak mniejsze). Brzuszek każdego pstrąga przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem w proszku, można dodać innych przypraw jak curry lub papryka, a następnie wypełnić kilkoma gałązkami zielonej pietruszki. Na wierzch pstrąga taki sam zestaw: sól, pieprz, czosnek i dużo pietruszki. Wstawić do piekarnika. Piec 1 godz. i 10 minut, aż boczek będzie przypieczony.

Potrzebne przybory:

Nóż i blacha do pieczenia.

Jak podawać?

Podawać tak jak się piecze. przełożyć na piękny półmisek i to wszystko.

Uwagi:

Nie trzeba niczym polewać, pietruszka doda rybie smaku orzechów, a boczek mniaaaaaam jak prawdziwy wędzony węgorz.Acha na stół podajemy tak jak leżały na blaszce. Smacznego, naprawdę pyszne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania70 min.
Trudnośćśredni
Porcje6 porcji
Autordzitka

Pstrąg na boczku: Podobne przepisy

Pstrąg na boczku: wypróbuj również

Powiązane Tematy