Sk艂adniki:
- 2 sredniej wielkosci kiscie winogron:
bialego i/lub ciemnego,
- brokuly (okolo 1/4 glowki - zalezy od upodoban),
- seler naciowy (ewentualnie zwykly starty na tarce),
- platki migdalowe, slupki,
- czosnek - 1-2 zabki,
- majonez - 1-2 lyzki,
- ociupinka soli i pieprzu.
Jak przyrz膮dzi膰?
1. Brokuly sparzamy i dzielimy na male kawaleczki
2. Winogrona, jesli maja wieksze owoce, kroimy na polowki
3. Seler kroimy na male czastki
4. Mieszamy wszytsko dodajac platki migdalowe i przyprawy
5. Do majonezu wyciskamy czosnek, mieszamy i dodajemy do pozostalych skladnikow.
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, garnuszek, wyciskacz do czsonku, miseczka.
Uwagi:
Pycha! Daje niesamowite wrazenia smakowe - niby slodka salatka, a jednak ostra ;) I nie przesadzcie z selerem!
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | ma艂o |
Autor | asienka |