Składniki:
- bułeczki kajzerki 10 szt.,
- margaryna,
- 2 plastry wędzonego boczku,
- 1-2 cebule,
- 2 papryki,
- 15 dag. żółtego sera,
- 5 cienkich parówek,
- 3 jajka,
- pół puszki groszku,
- 2 łyżki natki pietruszki,
- 1 pomidor,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Z bułeczek ściąć wierzch,wydrążyć i wysmarować spód margaryną. Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na odrobinie tłuszczu. Cebulę posiekać dodać do boczku,następnie pokrojoną w kostkę paprykę. Parówki pokroić w krążki,ser zetrzeć na tarce,2 jajka ugotować na twardo i posiekać. Groszek odcedzić,zmieszać z cebulą,boczkiem,cebulą,papryką, pszatkowanymi jajkami,połową sera,natką pietruszki i roztrzepanym jajkiem. Całość doprawić. Napełnić bułki. Zapiekać 15-20 min. w 180 C. Na 5 min. przed końcem zapiekania posypać resztą sera. Pomidor pokroić w cząstki i udekorować nim już upieczone grzanki. Gorąco polecam. SMACZNEGO!!!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Cleosia |