Co na podwieczorek? Grzanki na słodko
ALICJA • dawno temu

Jeśli nie masz pomysłu na podwieczorek dla siebie lub dla
dzieciaków spróbuj grzanek na słodko. Z pewnością poprawią humor w senne
popołudnie i zaspokoją mały głód. Są proste i szybkie w przyrządzeniu. Porcja
zawiera tylko 88 kalorii, więc nawet będąc na diecie możesz pozwolić sobie na
tę słodką przekąskę nie mając później wyrzutów sumienia. Oto przepis.
Składniki na 8 porcji:
- ½ łyżeczki cynamonu,
- 3 białka z jajek,
- ½ szklanki koncentratu z naturalnego soku jabłkowego,
- 14 g masła roślinnego plus masło do posmarowania formy,
- 8 cienkich kromek pieczywa pszennego.

Sposób przyrządzenia:
Krok 1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 400 stopni i
wysmaruj formę masłem.
Krok 2. Ubij jajka z cynamonem, koncentratem jabłkowym i
masłem. Ubijaj do czasu rozpuszczenia się masła.
Krok 3. Nasącz chleb w tej mieszance. Nie zostawiaj go zbyt
długo w tej mazi, gdyż może się rozpaść.
Krok 4. Ułóż kromki na formie i piecz w nagrzanym piekarniku
przez ok. 10 min każdą stronę.
Krok 5. Ciemnozłote kromki posyp sacharyną lub posmaruj
smażonymi jabłkami.
Smacznego!

Najnowsze

Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze