Kurczak na słodko, czyli przysmak z brzoskwiniami
OLIWKA . • dawno temuCo zjesz na kolację tuż przed weekendem? Masz już dość spagetti? Lubisz słodkości? Może spróbujesz czegoś nowego? Kurczak z brzoskwiniami to przepis dla pań, które nie lubią siedzieć godzinami w kuchni, ale za to uwielbiają smaczne, zdrowe i oryginalne potrawy. Zrób sobie prawdziwą ucztę zmysłów i ciesz się chwilą przyjemności.
Przygotuj:
- filet z kurczaka
- puszkę brzoskwiń lub 5 świeżych owoców
- 200 ml śmietany 18%
- sól, cukier, pieprz
- olej do smażenia
Krok 1
Umyj, wysusz i pokrój kurczaka w dość duże kawałki.
Krok 2
Smaż mięso około 10 minut na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Włóż kurczaka do folii aluminiowej, żeby nie wystygło.
Krok 4
Odsącz brzoskwinie lub obierz jeśli masz świeże owoce i przysmaż kilka minut.
Krok 5
Teraz włóż znów mięso, zalej wszystko śmietaną i gotuj aż zgęstnieje.
Krok 6
Dopraw kurczaka na słodko pieprzem sola i cukrem.
Krok 7
Jeśli lubisz, możesz jeszcze przed smażeniem doprawić mięso curry. Kurczak z brzoskwiniami idealnie pasuje do ryżu.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze