Kotleciki z kurczaka
PAULINA WÓJTOWICZ • dawno temuChcesz zaserwować swojemu maluszkowi pyszne, delikatne mięso z kurczaka bądź indyka? Zrób to w nietypowy sposób. Kapusta pekińska to bardzo intrygujący składnik kotlecików i tak samo trafiony — przekonaj się sama! Te proste kotleciki z kurczaka z pewnością zasmakują całej rodzinie. Sprawdź, jak je przygotować!
Składniki, których potrzebujesz:
- pierś z kurczaka (podwójna) lub filet z indyka,
- ok. pół szklanki kapusty pekińskiej,
- marchewka,
- 1/3 szklanki kaszy manny,
- jajko,
- sól, pieprz.
Jak to wykonać?
Krok 1: Mięso umyj dokładnie i podziel na mniejsze (jakiekolwiek) części.
Krok 2: Obierz marchewkę i podziel ją na 2–3 części.
Krok 3: Poszatkuj kapustę i dodaj do mięsa i marchewki.
Krok 4: Przygotowane składniki wraz z jajkiem i kaszą manną wrzuć do miksera z ostrymi nożami.
Krok 5: Zmiksuj na papkę i przypraw solą i pieprzem farsz.
Krok 6: Rozgrzej patelnię, formuj z farszu mięsno-warzywnego kotleciki i smaż z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze