Kurczak z owocami - słodka rozkosz podniebienia
OLIWKA . • dawno temuKurczak z owocami to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Delikatny, oryginalny smak wprawi cię w dobry nastrój, a aromat zabierze do krainy gorących plaż i lazurowego morza. To danie jest bardzo lekkie. W sam raz dla kobiety dbającej o linię i swoje zdrowie. Jeszcze nie spróbowałaś? Nie ma na co czekać.
Przygotuj:
70 dag piersi z kurczaka
2 cebule
2 pomarańcze
puszkę ananasa w plastrach
2 łyżki oleju
biały pieprz (najlepiej świeżo mielony)
tymianek
Krok 1
Zacznij od przygotowania kurczaka. Umyj go, osusz papierowym ręcznikiem i oprósz tymiankiem. Pokrój na kawałki.
Krok 2
Pora zająć się owocami. Sparz pomarańcze, zdejmij skórę i podziel owoce na cząstki. Ananasa odsącz z zalewy.
Krok 3
Smaż mięso 10 minut. Zadbaj, by było wysmażone z każdej strony. Pod koniec tego etapu dodaj pomarańcze i ananasa oraz pokrojoną w talarki cebulę. Wszystko powinno się smażyć jeszcze 5 minut.
Krok 4
Sos do kurczaka na słodko już prawie gotowy. Dolej teraz syrop z ananasa, dopraw wszystko solą, pieprzem i tymiankiem.
Krok 5
Jeśli chcesz, możesz zagęścić sos łyżeczką mąki ziemniaczanej.
Krok 6
Kurczaka z owocami podaje się na ciepło z zieloną sałatą. Czyż takie potrawy z mięsa drobiowego nie są cudowne?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze