Składniki:
Pierś z kurczaka (1/2 piersi na twarz), cebula, papryka, majonez, ser, przyprawy
Jak przyrządzić?
Piersi rozbijamy na kotleciki. Można rozbić mocniej, można mniej wedle upodobań. Następnie nasze piersiątka solimi, pieprzymy, ewnetualnie Vegecimy. Na kotleciku układamy drobno posiekaną cebulkę, następnie drobno posiekaną papryczkę. Teraz czeka nas najtrudniejsze zadanie - nakładanie majonezu. Majonez nakładamy starannie. Mniej więcej 1-2 duże łyżki majonezu na kotlecik. Całość przykrywamy plastrem sera. Tak sporządzonego kotlecika ukladamy na blaszce, na której czeka juz olej. Wstawiamy do rozgrzanego do temp. 180 stopni piekarnika i pieczemy jakieś 20-30 minut.
Uwagi:
Zuper smakuje z fytkami i białą kapustą.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | bartosz |