Piersi z kurczaka

Przepis kulinarny

Składniki:

Pierś z kurczaka (1/2 piersi na twarz), cebula, papryka, majonez, ser, przyprawy

Jak przyrządzić?

Piersi rozbijamy na kotleciki. Można rozbić mocniej, można mniej wedle upodobań. Następnie nasze piersiątka solimi, pieprzymy, ewnetualnie Vegecimy. Na kotleciku układamy drobno posiekaną cebulkę, następnie drobno posiekaną papryczkę. Teraz czeka nas najtrudniejsze zadanie - nakładanie majonezu. Majonez nakładamy starannie. Mniej więcej 1-2 duże łyżki majonezu na kotlecik. Całość przykrywamy plastrem sera. Tak sporządzonego kotlecika ukladamy na blaszce, na której czeka juz olej. Wstawiamy do rozgrzanego do temp. 180 stopni piekarnika i pieczemy jakieś 20-30 minut.

Uwagi:

Zuper smakuje z fytkami i białą kapustą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Przybliżony koszt12 zł
Autorbartosz

Piersi z kurczaka: Podobne przepisy

Piersi z kurczaka: wypróbuj również

Powiązane Tematy