Składniki:
- ziemniaki (aby nie mlode),
- 5-6 pieczrek,
25 dag sera żółtego,
- cebulka,
- papryka,
- 1/4 pęta kiełbasy podwawelskiej,
- przyprawy do kuchni włoskiej,
- sól,
- pieprz,
- papryka chili w proszku.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki w zależności, na ile osób obrać i pokroić w talarki. Pieczarki umyć i zesmażyć. Ser zetrzeć na tarce. Cebulkę i papryczkę pokroić w drobnę kostkę (cebula i papryka sa tylko do smaku, wiec może ich być mniej niz całe). Kiełbaskę teą pokroić w kostkę. Składniki wrzucić do naczynia żaroodpornego. Wymieszać, przyprawić (soli powinno być więcej, bo ziemniaki muszą być dobrze posolone). Piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę.
Uwagi:
świetne danie, można je zrobić w zasadzie ze wszystkiego, co znajdzie się w lodówce, poniewaz oprócz ziemniaków i sera można resztę składników pominąć lub stosować wymiennie.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Osia |