Zapiekanka ziemniaczana - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- ziemniaki (aby nie mlode),
- 5-6 pieczrek,
25 dag sera żółtego,
- cebulka,
- papryka,
- 1/4 pęta kiełbasy podwawelskiej,
- przyprawy do kuchni włoskiej,
- sól,
- pieprz,
- papryka chili w proszku.

Jak przyrządzić?

Ziemniaki w zależności, na ile osób obrać i pokroić w talarki. Pieczarki umyć i zesmażyć. Ser zetrzeć na tarce. Cebulkę i papryczkę pokroić w drobnę kostkę (cebula i papryka sa tylko do smaku, wiec może ich być mniej niz całe). Kiełbaskę teą pokroić w kostkę. Składniki wrzucić do naczynia żaroodpornego. Wymieszać, przyprawić (soli powinno być więcej, bo ziemniaki muszą być dobrze posolone). Piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę.

Uwagi:

świetne danie, można je zrobić w zasadzie ze wszystkiego, co znajdzie się w lodówce, poniewaz oprócz ziemniaków i sera można resztę składników pominąć lub stosować wymiennie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt12 zł
AutorOsia

Zapiekanka ziemniaczana: Podobne przepisy

Zapiekanka ziemniaczana: wypróbuj również

Powiązane Tematy