Indyk w wiórkach kokosowych

Przepis kulinarny

Składniki:

- 60 dkg piersi indyka,
- szczypta tymianku,
- szczypta estragonu,
- 1 jajko,
- 10 dkg wiórków kokosowych,
- 1 łyżka oleju,
- 1 łyżka masła,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na 8 plastrów, lekko zbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami, odstawić na 30 minut. Jajko rozmącić w miseczce, wiórki wysypać na talerzyk, panierować w tym kotlety, nastepnie zarumienić z obu stron na oleju. Dodać masło, przykryć i smażyć na małym ogniu przez około 5 minut. Gotowe danie podawać wedle uznania.

Jak podawać?

Podawać wedle własnego uznania, polecam serwować z ryżem barwionym, którego przepis zamieściłam w daniach głównych. Życzę smacznego.Pozdrawiam serdecznie \atomówka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Kalorycznośćśrednio dużo
Autoratomówka22

Indyk w wiórkach kokosowych: Podobne przepisy

Indyk w wiórkach kokosowych: wypróbuj również

Powiązane Tematy