Składniki:
- 60 dkg piersi indyka,
- szczypta tymianku,
- szczypta estragonu,
- 1 jajko,
- 10 dkg wiórków kokosowych,
- 1 łyżka oleju,
- 1 łyżka masła,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na 8 plastrów, lekko zbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami, odstawić na 30 minut. Jajko rozmącić w miseczce, wiórki wysypać na talerzyk, panierować w tym kotlety, nastepnie zarumienić z obu stron na oleju. Dodać masło, przykryć i smażyć na małym ogniu przez około 5 minut. Gotowe danie podawać wedle uznania.
Jak podawać?
Podawać wedle własnego uznania, polecam serwować z ryżem barwionym, którego przepis zamieściłam w daniach głównych. Życzę smacznego.Pozdrawiam serdecznie \atomówka.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Kaloryczność | średnio dużo |
Autor | atomówka22 |