Świńskie ryjki

Przepis kulinarny

Składniki:

- 0,5 kg parówek cienkich,
- 20 dkg pieczarek,
- 2 cebule,
- łyżka oleju,
- słoiczek koncentratu pomidorowego,v- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Cebulę kroimy w drobną kostkę, po czym smażymy na złoty kolor na małym ogniu .Dodajemy pokrojone pieczarki. Następnie dodajemy parówki, które wcześniej musimy przygotować w następujący sposób: każdą parówkę przecinamy na trzy części, a na końcu każdej cząstki nacinamy krzyżyk.
Podczs smażenia z parówki zrobią się prawdziwe ryjki. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, co kto lubi: sól, pierz, vegetę, oregano itp.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-3 porcje
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt10 zł
AutorMagda

Świńskie ryjki: Podobne przepisy

Świńskie ryjki: wypróbuj również

Powiązane Tematy