Składniki:
- 0,5 kg parówek cienkich,
- 20 dkg pieczarek,
- 2 cebule,
- łyżka oleju,
- słoiczek koncentratu pomidorowego,v- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Cebulę kroimy w drobną kostkę, po czym smażymy na złoty kolor na małym ogniu .Dodajemy pokrojone pieczarki. Następnie dodajemy parówki, które wcześniej musimy przygotować w następujący sposób: każdą parówkę przecinamy na trzy części, a na końcu każdej cząstki nacinamy krzyżyk.
Podczs smażenia z parówki zrobią się prawdziwe ryjki. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, co kto lubi: sól, pierz, vegetę, oregano itp.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 porcje |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Magda |