Śledzie z rodzynkami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- śledzie ala matias /najlepiej paczkowane/,
- rodzynki słodkie,
- cebula,
- majonez,
- carry.

Jak przyrządzić?

Śledzie kroimy na średnie kawałki, wkładamy do pojemnika, rodzynki namaczamy w ciepłej wodzie zanim całkowicie zmiękną kroimy cebulę na bardzo drobne kawałeczki. Cebulę i odsączone miękkie rodzynki dodajemy do śledzi. Mieszamy. Następnie dodajemy majonez i 2 łyżeczki carry. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok. 12 godzin. Smacznego!
PS. Po wyjęciu z lodówki może i to nie wygląda apetycznie ale gwarantuję rozkosze podniebienia gdy je jednocześnie zaatakuje pięć różnych smaków.

Potrzebne przybory:

Deseczka do krojenia, nóż do krojenia, sitko do odsączania rodzynek, łyżka do mieszania.

Jak podawać?

Na małych tależykach z białym pieczywem /może być posmarowane masełkiem co wzbogaci doznania smakowe/ i obowiązkowo napój /potrawa raczej pikantna/ najlepsze piwo dobrze schłodzone. Smacznego.

Uwagi:

Nieprzyjemny zapach rąk można usunąć albo kawałkiem cytryny albo mocno perfumowanym mydłem. Nie polecam przed lub w trakcie randki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt7 zł
Autornasciturius

Śledzie z rodzynkami: Podobne przepisy

Śledzie z rodzynkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy