Składniki:
- pomidory,
- świeże ogórki,
- rzodkiewki,
- oliwki,
- czerwona cebula,
- ser feta,
- pieprz,
- sos grecki (w proszku np. Knorr),
- oliwa z oliwek,
- ew. papryka.
Jak przyrządzić?
Wszystkie warzywa i ser pokroić na mniej więcej tej samej wielkości kawałki. Włożyć do miski, posypać pieprzem i polać sosem(sos w proszku wymieszać z oliwą z oliwek). Najlepiej schłodzić przed podaniem. SMACZNEGO...
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, nóż, naczynie na sałatkę, naczynie do przygotowania sosu, łyżka do wymieszania.
Jak podawać?
Sałatka prezentuje się dobrze w naczyniu żaroodpornym, a także w jednokolorowych miskach.
Uwagi:
Ilość warzyw i sera należy dobrać odpowiednio do ilości osób, dla których sałatka jest robiona.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Autor | Agata |