Składniki:
- pół paczki makaronu (rurki lub świderki),
- papryka konserwowa,
- dwa świeże pomidory,
- zielony ogórek,
- ząbek czosnku,
- 20 dkg żółtego sera (najlepiej gouda),
- sól,
- pieprz,
- majonez.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować (al dente) i ostudzić. W tym czasie pokroić w kostkę ser, ogórek, pomidory obrane ze skórki i paprykę konserwową. Do przygotowanych warzyw dodać wyciśnięty żabek czosnku, sól, pieprz i dwie trzy łyżki majonezu. Całość wymieszać a potem połączyć z ostudzonym makaronem.Sałatkę odstawić na dwie godziny do lodówki,a potem... można wcinać! Mniam;-)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 porcji |
Autor | Edyta |