Śledź ze śliwką - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 50 dkg śledzi solonych,
- opakowanie śliwek suszonych,
- pół opakowania rodzynek,
- papryka czerwona konserwowa (według uznania),
- 20 dkg pieczarek (koniecznie świeżych).

Jak przyrządzić?

Śledzie kroimy na kawałki o szerokości 2-3 cm, paprykę w prążki, śliwkę w paseczki, pieczarki w cienkie talarki.
Mieszamy wszystkie składniki i zalewamy oliwą z oliwek. Zostawiamy na godzinę w lodówce.

Jak podawać?

Na półmisku wyłożonym liśćmi zielonej sałaty, dobrze smakuje z francuską bagietką, mogą być grzanki.

Uwagi:

Smak zaskakujący, ale znalazła już wielu zwolenników wśród moich zanjomych. A sam przepis został przywieziony z Ameryki Północnej.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
AutorLucy

Śledź ze śliwką: Podobne przepisy

Śledź ze śliwką: wypróbuj również

Powiązane Tematy