Kasztanki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 szkl. mąki,
- 2 kostki sera białego (po 250 gram),
- 0,5 szkl. cukru,
- 1 łyżeczka sody,
- 1 łyżeczka wody,
- 1 łyżeczka octu,
- 4 jajka,
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Wszystkie składniki wymieszać. Lepić kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć na głębokim tłuszczu.

Jak podawać?

Podawać gorące (zresztą u mnie w rodzinie nigdy nie zdążyły przestygnąć).

Uwagi:

Można dodać więcej mąki (wszystko zależy od miękkości sera białego).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt5 zł
Autorgrubcio

Kasztanki: Podobne przepisy

Kasztanki: wypróbuj również

Jak zrobić kasztanowe ludziki?

... . Po bokach dużego kasztana wywiercamy kolejne dziurki i mocujemy ręce z wykałaczki. W miejscu na szyję umieszczamy połowę wykałaczki i osadzamy na niej żołędzia lub małego kasztanka. Łupinka z kasztana będzie ...

dawno temu

Wiosenna eksplozja radości

... , nadziewanych czekoladek, jak Malaga, Tiki Taki czy Kasztanki, cukierków Michałki i Trufli oraz uwielbianych nie tylko przez najmłodszych galaretek Fresh & Fruity i Mieszanki Krakowskiej. Te i inne słodycze ...

dawno temu

Powiązane Tematy