Frappe

Przepis kulinarny

Składniki:

- kawa rozpuszczalna (może być bezkofeinowa),
- cukier,
- woda (1 szklanka),
- mleczko (w płynie),
- słomka do napoi,
- kostki lodu.

Jak przyrządzić?

W zależności od upodobań rozpuścić w zimnej wodzie od 1 do 2 płaskich łyżeczek kawy, dodać cukier (od 0 do 2 łyżeczek), dokładnie wymieszać, wlać do wysokiej szklanki, włożyć kostkę lodu, włożyć słomkę. Po słomce wlać taką ilość mleczka do kawy, jaką się lubi.

Jak podawać?

Podawać w ysokich szklankach, dobrze schłodzoną.

Uwagi:

Bardzo ważne w przygotowaniu napoju jest wlewanie mleczka po słomce do szklanki. Frappe bedzie wówczas z efektownym "zebrowatym" wzorem.
Pyszne i ciekawe.
Polecam!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Trudnośćprosty
Porcje1 porcja
AutorViola

Frappe: Podobne przepisy

Frappe: wypróbuj również

Powiązane Tematy