Składniki:
- kawa rozpuszczalna (może być bezkofeinowa),
- cukier,
- woda (1 szklanka),
- mleczko (w płynie),
- słomka do napoi,
- kostki lodu.
Jak przyrządzić?
W zależności od upodobań rozpuścić w zimnej wodzie od 1 do 2 płaskich łyżeczek kawy, dodać cukier (od 0 do 2 łyżeczek), dokładnie wymieszać, wlać do wysokiej szklanki, włożyć kostkę lodu, włożyć słomkę. Po słomce wlać taką ilość mleczka do kawy, jaką się lubi.
Jak podawać?
Podawać w ysokich szklankach, dobrze schłodzoną.
Uwagi:
Bardzo ważne w przygotowaniu napoju jest wlewanie mleczka po słomce do szklanki. Frappe bedzie wówczas z efektownym "zebrowatym" wzorem.
Pyszne i ciekawe.
Polecam!
Kategoria dania | Napoje |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 1 porcja |
Autor | Viola |